Telegram Group Search
اگر در دنیا، تنها یک روح وجود داشت؛ آن روح در برخی از افکار و منهج‌ها بود. زندگی و رشد چشم‌گیر برخی از افکار در میان توده‌ها سخت شگفت‌انگیز است.

صبغت الله عاکف

@Sebghatullah_Akef
عزت اسلام ذاتی است. این دین را چیزی خارجی عزت نمی‌بخشد. عزت در ماهیّتش تنیده است. اما جهل و غفلت و خودکامی دوستان نادان، با تلاش‌های فکری دشمنان هوشیار، ممکن است جلو چشم توده‌ها را بگیرد و این باعث شود عزت ذاتی اسلام برای عده‌ای پوشیده بماند.

صبغت الله عاکف

@Sebghatullah_Akef
بیش‌تر مردم عامه بدین‌باورند که عالِم نمی‌خندد و از مزایای دنیا استفاده نمی‌برد؛ اگر اندکی از وی در برابر چیزهای مباح، انعطاف‌پذیری و گشاده‌رویی دیدند، از چشم شان می‌افتد.

ابن جوزی

@Sebghatullah_Akef
تشویقی

الحمد لله کتاب «النحو الصغیر» از دکتر سلیمان عیونی، در دورهٔ خصوصی علوم عربی، به طور کامل تدریس شد و بیش‌تر دانش‌آموزان، نمرهٔ اعلی گرفته‌اند.

به سمت التحفة السنية، شرح متن آجرومیه می‌رویم.

در بخش نحو، تلاش داریم چهار کتاب را بخوانیم:

در کتاب نخست، تلاش روی قواعد بود؛
در کتاب دوم، تلاش روی قواعد و تمرین مساویانه خواهد بود؛
در کتاب سوم، تمرکز بیش‌تر روی تطبیق خواهد بود؛
در کتاب چهارم، تمرکز بیش‌تر روی قواعد خواهد بود.

نکته: پس از این دوره از دوره‌های «مدرسهٔ تَیْمی»، تنها به «علوم عربی» بسنده نمی‌کنیم؛ بلکه به علوم و فنون شرعی دیگر خواهیم پرداخت.

صبغت الله عاکف

@Sebghatullah_Akef
کانال| صبغت الله عاکف
Photo
هههههههه خیر است شناخته هم شود، قبلا نامش را در کامنتش همگی دیدند.
خواهران کاروان دانش را جهت می‌دهند

در دوره‌های صُغری، دوره‌های کُبری، دوره‌های درسی عمومی و دوره‌های درسی خصوصی، چه در حقیقی و چه در مجازی؛ خواهران بیش‌ترین شرکت‌کنندگان‌اند و بیش‌ترین نمرات را می‌برند و لایق‌ترین و فعال‌ترین و صادق‌ترین و مخلص‌ترین و متعهدترین شاگردان هستند.

انگار فصل جبران است. گویا می‌خواهند به جهان و منطقه برسانند که فرقی نمی‌کند در دانشگاه باشیم یا خیر، از سند دانشگاهی محروم شویم یا نشویم؛ ما دنبال دانش هستیم و خود مان را ثابت خواهیم کرد.

این واقعا باعث روشنی چشم هر بابصیرتی است.

این در بخش علوم شرعی.

اما در بخش‌های دیگر نیز، بسیارند خواهرانی که عزم و ارادهٔ خود را به بهانهٔ بسته‌شدن دانشگاه‌ها از دست ندادند و شب و روز، به روش‌های مختلفی سرگرم دانش‌اندوزی‌اند.

مهم دانش است، تا دانشگاه بسته است، مطالعه و تحقیق و دوره‌های خود را ادامه دهید؛ تا اگر دانشگاه باز شد، با تعهد و دانشی تخصصی و محکم سراغ طی کردن مراحل دانشگاهی بروید. اگر هم دانشگاه‌ها بسته ماند، دست‌کم از خواندن و تحقیق و مطالعه، زیان ندیده‌اید.

به امید روزی که خواهران مسلمان، در عرصهٔ دانش شرعی و سایر رشته‌ها، حرف نخست را بزنند.

صبغت الله عاکف

@Sebghatullah_Akef
به برخی باید گفت: دیگران هم نامزد می‌شوند، دیگران هم ازدواج می‌کنند و شریک زندگی دارند، دیگران هم گردش می‌روند و خلاصه دیگران هم انسان هستند و از چیزهایی که تو داری، دارند و کارهایی را که تو کردی، کرده‌اند.

گفتم، فردا نگویید که نگفت!

صبغت الله عاکف

@Sebghatullah_Akef
گویند این لاک‌پشت سال ۲۰۲۴ در تصویر پایین، همان‌لاک‌پشت سال ۱۸۸۶ در تصویر بالا است.

قدیمی‌ترین حیوان زنده و مشهور در روی زمین، سال ۱۸۳۲ متولد شده و در سال ۲۰۲۴ به ۱۹۲ سالگی رسیده است.

جنگ جهانی اول و دوم، انقلاب روسیه، هفت دوره از پادشاهی بریتانیا و ۳۹ رئیس جمهور ایالات متحدهٔ را به تماشا نشسته است.

برگردان: صبغت الله عاکف

@Sebghatullah_Akef
متفرقاتی مرتبط به هم

- چرا برخی فکر کرده‌اند بین «وسعت‌نگری» و «ثوابت‌گرایی» تباین وجود دارد و هرگز وسعت‌نگری با ثوابت‌گرایی یکجا نمی‌شود؟!
چه تناقضی وجود دارد اگر روح و نگرشی باز داشته باشیم؛ اما بر ثوابت مان استوار بمانیم و منحرف را منحرف و درست‌فکر را درست‌فکر بدانیم و بستاییم؟

- روشن‌فکری اگر محدوده‌ای نداشته باشد، روشنیِ فکر، حراتی می‌زاید که فکر را می‌سوزاند و دیگر از نعمت عقل انسان را محروم می‌گرداند. نتیجه‌اش این می‌شود که یک روز سوگ‌وار رفتن یک آتئیست باشیم و روزی دیگر، در پوشش روشن‌فکری و وسعت‌نگری، سوگ‌وار یک خرافه‌پَروَر.
نه به آن شوریِ شور، نه به این بی‌نمکی!

- اگر مشکل برخی با تنگ‌نظری‌های دینی است؛ مُلّای شیعه تنگ‌نظرتر از مُلّای سُنّی است. چرا مرگ و دردِ آخوند شیعه، این‌همه نگرانی و ناراحتی و سوگ می‌آفریند‌؛ اما برسر مُلّاهای سنّی هرچه بیاید، خوش‌حالند؟
پاسخ بنده این است که عده‌ای به سبب اوج بی‌سوادی نسبت به زبان مادریِ خود؛ با شنیدن چهار سخن‌رانی از کسی که به همان‌زبان مسلط‌تر است، تحت تاثیرش قرار می‌گیرند.
این‌دست از آدم‌ها، ده‌ها فرد دیگر را متهم به هویت‌باختگی می‌کنند و خود، در قُلّهٔ بی‌هویتی قرار دارند.
نمی‌توانند بین «سخن زیبا» و «زیباییِ سخن»، تفکیک کنند. از این‌جهت، در قالب زیباگفتن، هر سخن نازیبایی را نیز زیبا و نشان دانایی و چیزفهمی می‌پندارند.
کمی به آگاهی‌های زبانی خود، تکَانی بدهید؛ تا بین سره و ناسره بتوانید تشخیص دهید.

- راستی! مطالعهٔ زیاد، بیداری و آگاهی نمی‌آفریند. باهوش می‌شوید؛ اما باهوشی، همیشه آگاهی و بیداری نیست!

صبغت الله عاکف

@Sebghatullah_Akef
مضرترین‌فردی که روی دوش دیگران است، مفت‌خوری نیست که پول جیب و مصارفش را دیگران می‌دهند؛ بدتر از آن، جاهلی است که تاوان جهلش را دیگران می‌پردازند.

تو از بیماری جهل رنج می‌بری، دیگران چه گناهی کرده‌اند که تاوان تکفیر و تضلیل و عقده‌گشاییِ جاهلانه‌ات را بپردازند؟

صبغت الله عاکف

@Sebghatullah_Akef
۲۸ سالگی‌ام تکمیل شد!
ما و پای بی‌قرار عمر و دل استوار سختی‌های روزگار.
با گام‌هایی لرزان و دلی ریش‌ریش، به سمت وحشتِ ۲۹ سالگی در حرکتم و خودم را با این‌که تازه ۲۸ سالگی تکمیل شده است، تسلیت می‌بخشم.
لجام زمان را نمی‌توان کشید، باید درس «تاب‌آوری» آموخت. انگار زندگی‌کردن خودش مبارزه‌ای دوام‌دار است و خستگی از خستگی متولد می‌شود.
صبح امروز که یکی برایم از تولدم یادآور شد، پس از مکثی در هیاهوی درون، باخود گفتم: «از چه غفلت تمام‌‌قدی برخوردارم»!
زورگار پُر از تباهی و بیهودگی است‌، اگر دستی روی روزمرگی‌های خود نکشیم. جهان هر روز در حال انبساط است و انسان اگر بین «خود» و «معنی» در گردش نباشد، چگونه این‌همه را تحمل کند!؟

اللهم مَسِّكنا بالإسلام حتى نلقاك عليه غير مبدِّلين، اللهم احفظ علينا الولاء لك بدرجاته التي تحب، والبراء لك بدرجاته التي ترضى.
اللهم لا تغادر من أعمالنا مثاقيل الذَّر فما دونها؛ إلا حفظتها بالإخلاص ابتغاء توحيدك، وأحطتها بالإحسان ابتغاء اتباع نبيك، واعصمنا في كل عملٍ بصرتنا بفضله ويسرته بفضلك؛ من الرياء والعُجب باطنًا، ومن الابتداع والسُوء ظاهرًا، ثم اجعلها ذُخرًا لنا عندك يوم التغابن؛ لا إله إلا أنت.
اللهم لا تغادر سببًا يقربنا من حسن الخاتمة يباعدنا عن سوئها؛ إلا يسرته لنا علمًا به وعملًا له.
اللهم ثبت قلبي أن يَزل، وعقلي أن يَضل، وقدمي أن تزول، وخُلقي أن يسوء.
اللهم إلا تجعل حياتي في طاعتك؛ فقد مات -وألوذ بك- قلبي؛ فألحق به جسدي.
اللهم اقسِم لي من الإسلام ما أَعرف به وليَّك فأنصرَه، وعدوَّك فأجاهدَه، ومن الإيمان ما يجعل رحمتي فيمن واليت، وشدتي على من عاديت، ومن الإحسان ما أكره به ما تكره، وأحب به ما تحب، واغفر لي موجبات الحرمان والخذلان، وأجرني أن أهون عليك فلا تبالي بي؛ أنت وليِّي في الدنيا والآخرة، توفَّني على دينك الذي أنعمت به علي وراثةً بلا حيرةٍ ولا عناءٍ، وارحمني أنت أرحم الراحمين.

صبغت الله عاکف

@Sebghatullah_Akef
فهم دقیق آثار عقیدتی سلف، بدون متون مقدماتی عقیده و شرح استاد، مشکل است.

بیش‌ترین جوانانی که گرفتار بی‌منهجی و تکفیر و تندروی شده‌اند، کسانی‌اند که آثار پُر از بار منقول سلف را، بدون استاد و شیخ و متون مقدماتی عقیده، می‌خوانند و اشتباه برداشت می‌کنند، بدین‌سبب هر سخنی را می‌ببینند، باهر برداشتی که از آن داشتند، تطبیق می‌کنند.

صبغت الله عاکف

@Sebghatullah_Akef
درست تلفظ کنیم

هوش مثنوی نیست، هوش مصنوعی است.

مثنوی، یعنی: دو دو، دوبندی، دوپاره، دوتایی، جفته، دولختی، شعر و منظومه‌ای هم‌وزن که هر بیت و مصراع آن به یک قافیه باشد...

مصنوعی، یعنی: ساختگی، غیرطبیعی، غیرحقیقی، غیرواقعی...

صبغت الله عاکف

@Sebghatullah_Akef
تفسیر بیضاوی، پُر از معرفت علمی است. کسی که آن را به بهانهٔ اختلافات عقیدتی کنار می‌گذارد، خسارت بزرگی دیده است.

علمای اهل سنت در طول تاریخ، از تفسیر کشاف استفاده کرده‌اند، با این‌که نویسنده‌اش زمخشری معتزلی بود.

الله متعال برخی از علمای ما را مورد رحمت و عفو خویش قرار دهد. نمی‌دانم وقتی تحذیر می‌نوشتند، به چه فکر می‌کردند؟!
اگر این تحذیریه‌ها برای عوام است که عوام جلالین و مدارک و بیضاوی و کشاف و مختصرات صابونی را نمی‌خوانند. و اگر برای طلاب علم ابتدایی است، که این تفاسیر برای طلاب ابتدایی نیست. و اگر برای طلاب پیش‌رفته و علما است که عالم باید تفاسیر و حتا آثار عقیدتی مخالفانش را هم بخواند.

علم جمود و ایستایی نمی‌پذیرد!

صبغت الله عاکف

@Sebghatullah_Akef
چند سال پیش، در شرایطی شبیه شرایط سخت کنونی‌ام قرار گرفته بودم. روزی این تصویر در فیسبوک به چشمم خورد. انگار یکی از حال دلم خبر داشت و این را برایم نشر کرده بود.
نوشته بود: «‏لا القفز ينجيها، ولا المكوث يجديها، ولا الطريق مضمون فيهديها؛ تلك هي أصعب اللحظات» (نه پریدن او را نجات می‌دهد، نه بی‌حرکت‌ماندن به او کمک می‌کند و نه مسیر ضمانت‌شده است تا او را رهنمون شود. این تفسیر سخت‌ترین لحظه هاست).

آدم‌هایی باید باشند تا حضور معنادار شان، هنگام رسیدن به مرز دل‌زدگی از جهان و مافیها، مانند ریسمان‌هایی نادیدنی، از تسلیم‌شدن تمام‌قد نگاه مان دارد.

صبغت الله عاکف

@Sebghatullah_Akef
متفرقات

- درصد بالایی از ما، یا سیرت نمی‌خوانیم یا می‌خوانیم؛ اما معلوماتی، نه تحلیلی-اصلاحی تا بتوانیم واقع را در سایهٔ سیرت تفسیر کنیم و بین درگیری با جاهلیت امروز و جاهلیت گذشته، ربط برقرار کنیم و از راه‌کارهای رسولانه، در درمان جامعه بهره ببریم.

- بیش‌تر از جستجو و فهم حق و حقیقت، تمرکز مان روی گفتن حق و حقیقت است. این تمرکز روی حق‌گویی و صاف کردن بیش از حد حنجره‌ها برای پُرحرفی، باعث شده برای شناخت حقیقت وقت نداشته باشیم و برای فهمیدن حقیقت انرژی تفکر و تأمل در ما باقی نماند، در نتیجه هرچه را با مغز تنبل خود حق و حقیقت پنداشتیم، در منبرها و یوتیوب‌های خود جار می‌زنیم و برای آن سُرخ و سیاه و قهوه‌ای می‌شویم. شاید بعدا برای مان روشن شود که حق نبود و آن‌گاه، نتوانیم جمع کنیم.

- هدف اصلی بیان حق و حقایق نیست تا این‌قدر روی آن تمرکز شود، هدف اصلی کشف و فهم حقایق و تربیت آرام و تدریجیِ نسل‌ها، براساس حقایق است.

- از نظر بنده، کار منبری به شدت حاشیه‌ای و برای بیان مهم‌ترین نکات عمومی است و هرگز با منبر و ویدیو نه می‌شود دعوتی موفقانه داشت و نه اصلاح و تربیتی پدید آورد. تربیت و اصلاح و ایجاد تحولات بزرگ در جامعه، به‌ویژه جامعهٔ توسعه‌محور و پُرسرعتی که ما در آن بسر می‌بریم، با منبر بدست نمی‌آیند. حلقات تربیتی و کارهای معرفتی و دوره‌های علمی به‌روز می‌تواند درمان مان کند.

صبغت الله عاکف

@Sebghatullah_Akef
کانال| صبغت الله عاکف
متفرقات - درصد بالایی از ما، یا سیرت نمی‌خوانیم یا می‌خوانیم؛ اما معلوماتی، نه تحلیلی-اصلاحی تا بتوانیم واقع را در سایهٔ سیرت تفسیر کنیم و بین درگیری با جاهلیت امروز و جاهلیت گذشته، ربط برقرار کنیم و از راه‌کارهای رسولانه، در درمان جامعه بهره ببریم. - بیش‌تر…
تصور کنید، من آب‌نمایی را در صحرا ببینم و آن را آب پندارم. سپس پیش از آن‌که پیش‌تر بروم و مطمئن شوم که آب است؛ همهٔ تشنگان را فریاد بزنم که اینجا آب یافته‌ام. آنگاه، همگی مان به سمت آن آب‌نما بشتابیم و بتازیم و در نتیحه آب نباشد. چیزی جز تشنگی بیش‌تر و فاجعه‌ای دیگر دست‌آورد مان نشده است.

@Sebghatullah_Akef
2024/05/29 09:53:42
Back to Top
HTML Embed Code: